Articole

01 iulie 2012 – Slujbă arhierească la parohia Gheorghe Lazăr

01 Jul 2012
11:43
Duminică, 1 iulie 2012, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la parohia Gheorghe Lazăr cu hramurile „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” şi „Adormirea Maicii Domnului”, Protopopiatul Slobozia.

Sub protia Preasfinţiei Sale la slujbă au participat preacucernicul părinte consilier Daniel Enaşcu, preacucernicul părinte Dumitru Drăghici, protopop de Slobozia şi un sobor de preoţi şi diaconi, iar răspunsurile la strană au fost date de corul psaltic al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

Părintele paroh Cătălin Arpăşanu a fost hirotesit sachelar pentru buna chivernisire a patrimoniului parohial şi sporirea vieţii spirituale din parohia încredinţată.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa e explicat înţelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice şi a mulţumit preoţilor parohiei pentru implicarea în misiunea pastorală şi pentru numărul mare de copii şi tineri care vin frecvent la Sfânta Biserică.

La sfârşitul slujbei Întâistătătorul Eparhiei a împărţit cadouri copiilor prezenţi ca semn al popasului duhovnicesc făcut în Duminica a patra după Rusalii.