Articole

Permanența Consiliului Eparhial a aprobat desfășurarea procesiunii în data de 30 aprilie 2019

03 Apr 2019
14:57

În Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc Miercuri, 3 aprilie 2019, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

Au fost aprobate măsurile ce privesc buna desfășurare a procesiunii cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Schitul Vovidenia – Mănăstirea Neamț, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, din ziua de marți, 30 aprilie 2019, cu prilejul sărbătorii Izvorul Tămăduirii – hramul străvechii Mănăstiri ,,Sfinții Voievozi” din Slobozia.

În urma Examenului de capacitate s-au aprobat patru numiri de preoți pe patru posturi vacante de preoți din Episcopia Sloboziei și Călărașilor publicate și pe site-ul oficial al Eparhiei: www.sf-esc.ro.

Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre:

- La Parohia Roșiori I din cadrul Protopopiatului Urziceni, s-a aprobat recondiționarea și placarea Sfintei Mese cu marmură;

- La Parohia Dâlga Gară din cadrul Protopopiatului Lehliu, s-a aprobat înălțarea turlei de la biserica parohială. Înălțarea se va face pe exteriorul bisericii, întrucât au fost finalizate lucrările de pictură, inclusiv la nivelul turlei;

- La Parohia Ștefănești din cadrul Protopopiatului Lehliu, s-a aprobat realizarea unei instalații termice la biserica parohială formată din 12 radiatoare și un agregat de încălzire tip termoșemineu pe peleți cu capacitatea de 20kw.

S-a aprobat un ajutor financiar în valoare de 2.000 lei pentru o intervenție chirurgicală și tratamentul de recuperare a soției unui preot.

S-a aprobat reprezentarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor la Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox, ediția a VI-a, cu tema Cu toții suntem un Potir: Credință, Nădejde și Dragoste., din municipiul Craiova, județul Dolj, în perioada 5-8 septembrie 2019, conform programului evenimentului.

S-a acordat arhiereasca binecuvântare pentru încheierea distinctă, dar în acelaşi format, a protocoalelor de colaborare între parohiile Sfântul Nicolae – Amara I, Schimbarea la Faţă – Amara II, Naşterea Maicii Domnului – Cuza Vodă din Slobozia şi Sfântul Ierarh Nicolae din Ciulniţa, şi Corul Naţional de Cameră Madrigal – Marin Constantin, în vederea participării la acţiunile organizate, şi a susţinerii, promovării şi realizării unor evenimente muzicale alături de Corul Naţional de Cameră Madrigal – Marin Constantin, pe o perioadă nedeterminată de timp.

S-au acordat ajutoare financiare în valoare de 3.000 leipentru achiziționarea de produse alimentare (60 de pachete cu alimente), care să fie distribuite cu ocazia Sărbătorilor Pascale beneficiarilor (cazuri social-filantropice) Sectorului Social - Misionar al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Suma de 9.140 lei a fost acordat, prin Asociația Socio-Culturală Matei Basarab, pentru cazul medical diagnosticat cu sindrom de neoplazie multiplă endocrină.

S-a acordat arhiereasca binecuvântare Parohiei Frăsinetul de Jos din cadrul Protopopiatului Lehliu, pentru realizarea unei pagini de Facebook, cu scopul de a promova activitatea desfășurată în parohie.