Articole

Canonului Sfântului Andrei Criteanul citit de slujitorii Catedralei Episcopale în a patra zi

14 Mar 2019
22:20

Joi, 14 martie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a participat la a patra zi a Canonului Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia, fiind citit de preoții slujitori ai catedralei.

 Corul Seminarului „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a dat răspunsurile liturgice.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către preacucernicul părinte Arhidiacon Nicușor Florinel Obretin, slujitor al Catedralei Episcopale și Secretar Eparhial, vorbind despre bogăția și frumusețea Canonului Sfântului Andrei Criteanul, care ne îndeamnă pe toți la pocăință, meditație biblică și  putere de întoarcere către Dumnezeu.

Preasfinția Sa a vorbit credincioşilor despre îndemnul pe care Sfântul Andrei, Arhiepiscopul Cretei, ni-l face prin acest imn al pocăinţei în călătoria spirituală a Sfântului și Marelui Post. De asemenea, Întâistătătorul Eparhiei noastre i-a îndemnat pe credincioși să se spovedească și apoi să se împărtășească ca ajutor dumnezeiesc și sprijin în călătoria spirituală pe care o săvârșesc.

Canonul Sfântului Andrei Criteanul se citește pe fragmente în prima săptămână a Postului Mare, în primele patru zile şi în întregime in miercurea celei de-a cincea săptămâni a Postului Sfintelor Paşti.

La sfârșitul slujbei Preasfințitul a binecuvântat toți credincioșii prezenți.