Articole

31. 950 lei pentru 5 cazuri medicale acordate prin Permanența Consiliului Eparhial

23 Jan 2019
15:53

Sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Miercuri, 23 ianuarie 2019, în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

S-au aprobat mișcări de personal clerical și neclerical în cadrul parohiilor Eparhiei.

S-a aprobat semnarea protocolului de parteneriat, pentru perioada 2019 -2022 dintre Protopopiatul Slobozia și Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia.

Protocolul de parteneriat are ca obiectiv organizarea de activități educative, ateliere de lucru, de creație, informare și petrecere a timpului liber în scopul cunoașterii de către elevi a tradițiilor și obiceiurilor tradiționale.

Dintre activitățile propuse, enumerăm câteva: „Tradiții și obiceiuri de Mucenici”, „Învățăm să încondeiem ouă”, „Povestea Mărțișorului”, „Înălțarea lui Hristos” – expoziție de pictură cu teme religioase, „Culoare, veselie și tradiție românească” – atelier de pictură pe linguri de lemn.

Parohia Sfântul Evanghelist Matei din Slobozia va începe procesul de acreditare al Parohiei Sfântul Evanghelist Matei Slobozia ca furnizor de servicii sociale în acord cu prevederile Legii nr. 197/2012, privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările și completările ulterioare.

S-au acordat ajutoare financiare în valoare de 31.950 lei pentru  cinci cazuri medicale deosebite.