Articole

S-a aprobat convocarea Adunării Eparhiale și a Consiliului Eparhial în ziua de joi, 14 februarie 2019

17 Jan 2019
11:03

Sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Miercuri, 16 ianuarie 2019, în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii pastoral – misionare şi administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor şi protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

S-a aprobat convocarea Adunării Eparhiale și a Consiliului Eparhial în ziua de joi, 14 februarie 2019. Consiliul Eparhial se va întruni în Sala de Consiliu ,,Matei Basarab” din Centrul Eparhial, iar Adunarea Eparhială se va întruni în Aula Centrului Socio – Cultural ,,Episcopul Damaschin” din Slobozia.

S-a luat act de conceptul Concursului Naţional Catehetic „Hristos: sufletul satului meu”, primit de la Sectorul teologic – educaţional al Patriarhiei Române, precum şi pentru organizarea festivităţilor de premiere la nivel de Protopopiat şi de Eparhie, concurs desfăşurat în perioada 01 ianuarie – 21 mai 2019.

Membrii Permanenței Consiliului Eparhial au hotărât măsuri reale pentru organizarea acestui concurs și a festivităţilor de premiere la nivel de Protopopiat şi de Eparhie.

S-a acordat un ajutor financiar în valoare de 3.000 lei pentru susținerea medicamentației unui preot care este greu încercat de boală.