Articole

Prima ședință de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial (9 ianuarie 2019)

09 Jan 2019
16:53

În Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc Miercuri, 9 ianuarie 2019, prima ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din anul 2019, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

În deschiderea ședinței Preasfinția Sa a transmis membrilor Permanenței Consiliului Eparhial și tuturor ostenitorilor Centrului Eparhial un an nou binecuvântat cu multe roade duhovnicești.

Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii pastoral – misionare şi administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor şi protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

Au fost aprobate mai multe lucrări de înfrumusețare și restaurare a bisericilor parohiale și mănăstirilor din cadrul Eparhiei.

În ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial au fost propuse și aprobate mișcări de personal clerical și neclerical în cadrul parohiilor Eparhiei Sloboziei și Călărașilor.

S-a aprobat încheierea unui protocol de parteneriat între Protopopiatul Slobozia și Liceul Tehnologic Mihai Eminescu din Slobozia, pentru perioada 2018 – 2022, în cadrul căruia se vor desfășura activități care să contribuie la atingerea scopului parteneriatului.

S-a aprobat organizarea în luna februarie a anului 2019, de către Parohia Sfântul Evanghelist Matei Slobozia, a acțiunii Donează sânge, salvează o viață!, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Slobozia, pe baza Protocolului de colaborare nr.59/23.02.2015 încheiat între Protopopiatul Slobozia și Centrul de Transfuzie Sanguină Slobozia și promovării acestei acțiuni, în perioada decembrie 2018 – ianuarie 2019.