Articole

PS Vincențiu a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Balaciu

16 Dec 2018
16:03

Duminică, 16 decembrie 2018, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Balaciu, făcând astfel un popas duhovnicesc în Duminica a cincea din Postul Nașterii Domnului.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte Vicar Eparhial, Arhimandritul Rafail, părinții consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Ioan-Florin Simion, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacuvioși părinți şi diaconi.

În cuvântul Său, Preasfinția Sa a explicat pericopa evanghelică a zilei despre cei chemați la masa cinei, despre pedeapsa cu care Dumnezeu îi ceartă pe cei care nu ascultă chemarea Lui. A vorbit despre pedagogia desăvârșită folosită de Dumnezeu pentru îndreptarea oamenilor prin Legăminte și profeții mesianice. istoria omenirii devenind istoria mântuirii neamului omenesc.

Colecta destinată persoanelor aflate în dificultate a continuat și în Duminica aceasta, credincioșii prezenți oferind darul lor în sumă totală de 642 lei.

După terminarea Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a binecuvântat toată obștea și toți credincioșii prezenți la slujbă.

Este deja o tradiție, ca după Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Eparhiei noastre să viziteze beneficiarii Căminului de persoane vârstnice din localitatea Balaciu. Și de această dată, Preasfinția Sa a mers la beneficiarii centrului cu alimente, calendare și iconițe, iar părinții care au însoțit pe Preasfinția Sa au susținut un micro recital, vestind Nașterea Domnului prin de colinde românești.