Articole

592 de persoane au primit, în luna noiembrie 2018, sprijin material şi financiar în valoare totală de 30.843 lei

05 Dec 2018
16:48

Episcopia Sloboziei și Călărașilor, prin structurile sale care oferă servicii social-filantropice, a desfășurat, în luna noiembrie a anului 2018, activităţi pentru 592 de persoane aflate în dificultate, din județele Ialomița și Călărași. În cadrul celor 194 de activităţi au fost oferite ajutoare materiale şi financiare în valoare de 30.843 lei.

Astfel, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor prin Sectorul Social - Misionar şi prin Serviciul Acordat în Comunitate a desfășurat 16 activități social-filantropice, venind în sprijinul a 42 de persoane aflate în dificultate din municipiul Slobozia. Intervenţiile social-filnatropice desfăşurate în cadrul acestor activităţi au constat în depăşirea unor situaţii de criză cu care se confruntă persoanele ce au solicitat sprijin, acestea beneficiind inclusiv de ajutoare materiale în valoare totală de 4.119 lei.

De asemenea, la nivelul Protopopiatelor din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor au fost implementate în luna octombrie activităţi social-filnatropice atât prin intermediul birourilor de asistenţă socială cât şi prin intermediul serviciilor sociale licenţiate care funcţionează în cadrul protopopiatelor. Conform rapoartelor lunare de activitate realizate de asistenţii sociali, lucrătorii sociali şi referenţii sociali din cadrul protopopiatelor au fost desfăşurate 178 de activități social-filantropice, în cadrul cărora au fost oferite ajutoare materiale și financiare, în valoare de 20.865 lei, pentru următoarele categorii de beneficiari: 339 copii, 7 persoane vârstnice, 52 persoane aflate în dificultate, 119 familii, 27 persoane cu dizabilităţi şi 6 adulţi cu vârsta 36-65 de ani.

Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor a dedicat luna octombrie, din punct de vedere social, persoanelor vârstnice, astfel prin structurile sale din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, a desfăşurat activităţi care s-au adresat în special persoanelor vârstnice aflate în dificultate.