Articole

Conferința pastoral – misionară de toamnă din anul 2018 a preoților din Episcopia Sloboziei și Călărașilor

22 Nov 2018
17:21

Joi, 22 noiembrie 2017, a avut loc Conferință pastoral-misionară de toamnă, care a purtat titlul „2018 – Anul Omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918 ” și „25 de ani de la întemeierea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor”, care a reunit toți preoții din cele șase Protopopiate ale Episcopiei Sloboziei și Călărașilor: Călărași, Oltenița și Lehliu, Slobozia, Urziceni și Fetești și toți profesorii de religie din județele Ialomița și Călărași.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a participat la slujba de Te Deum de la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”, din municipiul Călărași, ulterior, toți clericii, deplasându-se la Sala amfiteatru a Casei de Cultură a Consiliului Județean din Călărași.

În cuvântul său, Preasfinția Sa a vorbit despre Centenarul Marii Uniri, despre împlinirea dezideratului multi-secular al românilor de a trăi între hotarele aceleiași țări, despre jertfa slujitorilor și ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române pentru împlinirea acestui deziderat.

În acest an se împlinesc și 25 de ani de la întemeierea Episcopiei noastre la inițiativa fericitului întru adormire patriarhul Teoctist.

Subiectul conferinței preoțești, a fost dezvoltat de patru referenți principali selectați pentru alcătuirea referatelor: preotul George Iftode, de la parohia Gimbășani, Protopopiatul Slobozia, preotul Adrian Lucian Scărlătescu de la parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din Urziceni, Protopopiatul Urziceni, preotul Gheorghiță Tipa de la parohia Dragoș Vodă, Protopopiatul Lehliu și preotul Niculai Laurențiu Niculescu de la parohia Ulmu, Protopopiatul Călărași.

Preasfinția Sa a dat cuvântul și celor 6 protopopi care au prezentat realizările anului 2018 în ceea ce privește activitatea specifică și au propus măsuri de implementare pentru o activitate rodnică a următorului an.

După susținerea referatelor Preasfinșitul s-a adresat profesorilor de religie din cele două județe, preoți laici, cerându-le o implicare responsabilă în actul didactic, ei trebuind sa fie exemple de creștini trăitori pentru elevii lor. 


Foto credit: Arhid. Silviu - Nicușor Dascălu / Episcopia Sloboziei și Călărașilor