Articole

Consiliul Eparhial s-a întrunit în ședință de lucru în ziua de 12 noiembrie 2018

12 Nov 2018
15:38

Luni, 12 noiembrie 2018, sub președinția Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a avut loc ședința de lucru a Consiliului Eparhial.

În curtea Centrului Eparhial se află Biserica-Paraclis Episcopal, unde cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU s-a săvârșit Sfânta Liturghie de către cinci preacucernici părinți consilieri și inspectori, preoți și diaconi.

La Sfânta Liturghie au participat membrii aleși ai Consiliului Eparhial clerici, mireni și toți membrii Permanenței Consiliului Eparhial.

Lucrările ședinței Consiliului Eparhial s-au desfășurat în Sala de Consiliu „Matei Basarab” din Centrul Eparhial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Preasfințitul Părinte Vincențiu a deschis ședința acestui for bisericesc, care a prezentat o sinteză a lucrării liturgice, pastorale, misionare, administrative și sociale din Eparhia noastră.

Consilierii sectoarelor Administrativ – Bisericesc, Cultural, Economic și Social – Misionar au prezentat rapoartele sintetice cu activitatea specifică fiecărui sector din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

În cuvântul lor, membrii clerici și mireni ai Consiliului Eparhial au apreciat activitatea și realizările prezentate în rapoartele citite și le-au aprobat în unanimitate.

În încheiere, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a mulțumit Preabunului Dumnezeu pentru activitatea desfășurată în Eparhie în cursul anului 2018 și a declarat închisă ședința Consiliului Eparhial.