Articole

Hramul de toamnă al Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia

08 Nov 2018
16:26

Joi, 8 noiembrie 2018, străvechiul așezământ monahal „Sfinții Voievozi” din municipiul de Reşedinţă Episcopală, Slobozia şi-a sărbătorit hramul. Această sărbătoare ortodoxă a Sfinților Arhangheli a adus bucurie duhovnicească pentru foarte mulți credincioși din Bărăgan. 

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, înconjurat de preacuviosul părinte stareţ, arhimandritul Rafail, vicar eparhial, un ales sobor de preacucernici părinţi consilieri, părinţii protopopi şi diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de câțiva membrii ai Coralei „Sfântul Mina” a Protopopiatului Slobozia și elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotonit diacon pe tânărul teolog Lucian Roșu, care va fi hirotonit preot pe seama parohiei Mihail Kogălniceanu din Protopopiatul Fetești.

Grupul de cateheză Speranța al Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” – Cuza Vodă din Slobozia au susținut un mic concert cu cântări religioase, iar Preasfinția Sa a felicitat momentul artistic prezentat de acești tineri apreciind că au fost dăruiți de Dumnezeu cu glasuri îngerești.

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică şi au vorbit despre prezenţa şi lucrarea Sfinţilor Îngeri în viaţa noastră și despre Sfinţii Arhangheli, ocrotitorii Mănăstirii.

Preasfinţitul Episcop Vincențiu a adresat cuvânt de mulțumire Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, trimițând Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului - „Axionița” - de la Mănăstirea Sihăstria - Neamț, în orașul de reședință episcopală Slobozia, aducând mare folos duhovnicesc credincioşilor Eparhiei.

Preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Teofan pentru odorul adus în cetatea Sloboziei, Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu pentru grija permanentă arătată Mânăstirii „Sfinții Voievozi” și a mulțumit tuturor credincioșilor și autorităților centrale, județene și locale care au participat la Sfânta Liturghie și care au venit să se închine la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor au binecuvântat toţi credincioşii prezenţi la slujbă.

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului va rămâne spre închinare până luni, 12 noiembrie 2018, ora 10:00, când se va întoarce la Mănăstirea Sihăstria, din județul Neamț.