Articole

Preasfințitul Vincențiu a slujit alături de mai mulți ierarhi la sfințirea Mănăstirii Cocoș.

05 Nov 2018
12:45

Duminică, 4 noiembrie 2018, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Cocoș din județul Tulcea, alături de Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos și de Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii.

Sfânta Liturghie arhierească a fost săvârșită pe un podium amenajat în curtea Mănăstirii.

Momentul a fost marcat de  slujba de sfințire a bisericii Mănăstirii Cocoș din județul Tulcea și a picturii în tehnica mozaic Murano.

Numeroși pelerini din Episcopia Tulcii și din întreaga Dobrogei, dar și din Episcopia noastră, și-au îndreptat pașii către Mănăstirea Cocoș pentru a participa la târnosirea bisericii restaurate la frumusețea de odinioară.

Cuvântul de învățătură a fost spus de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, care a vorbit despre pilda Bogatului nemilostiv și a Săracului Lazăr și a evidențiat jertfa depusă de obștea mănăstirii pentru frumusețea Casei lui Dumnezeu, Sfânta Biserică.

Mănăstirea Cocoș este un așezământ monahal prima dată fiind atestat documentar in anul 1679. În apropierea ei s-au descoperit o criptă care adăpostea moaștele a patru sfinți mucenici, Zotic, Atal, Camasis și Filip sărbătoriți pe data de 4 iunie, moaștele fiind date spre închinare și în Catedrala Episcopală „Înățarea Domnului” din Slobozia.