Articole

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 26 septembrie 2018

26 Sep 2018
12:57

Miercuri, 26 septembrie 2018, a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial.

S-a acordat arhiereasca binecuvântare, privind susținerea Examenului de Capacitate preoțească, în ziua de joi, 25 octombrie 2018.

- Examenul de Capacitate preoţească va fi precedat de un TEST PSIHOLOGIC eliminatoriu; rezultatele vor fi notate cu APT/INAPT.

S-a acordat arhiereasca binecuvântare, privind susținerea Examenului de Selecționare pentru parohiile urbane, în ziua de joi, 25 octombrie 2018.

S-a aprobat acordarea rangului bisericesc ICONOM, preacucernicului părinte paroh Gheorghe Miroș, de la parohia Măgureni – Săndulița, Protopopiatul Lehliu.

S-a act de rezultatele celor două acțiuni din cadrul Campaniei Caravana Bucuriei 2018 care s-au desfășurat conform programului:

- în data de 24 septembrie 2018, pentru 165 de copii din familii aflate în dificultate din parohiile: Balaciu, Copuzu, Crăsani, Orboiești, Pitișteanu, Cătrunești, Hagiești, Lilieci, Movilița Nouă, Movilița Veche și Sinești;

- în data de 26 septembrie 2018, pentru 35 de copii din familii aflate în dificultate din parohiile Stejaru și Păltiniș.

Au fost aprobate mai multe ajutoare financiare pentru lucrări de înfrumusețare și restaurare a bisericilor parohiale din cadrul Eparhiei.