Articole

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din ziua de 18 septembrie 2018

18 Sep 2018
21:30

Marți, 18 septembrie 2018, a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial.

S-a luat act de cele mai recente hotărâri ale ședinței de lucru a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, întrunit în data de 04 septembrie 2018, la Reședința patriarhală din București - Sala Sfântului Sinod. În cadrul ședinței de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor s-au aprobat măsuri de implementare ale hotărârilor Sinodului Mitropolitan.

Sectorul Administrativ – Bisericesc a propus transferuri de personal clerical și neclerical în cadrul parohiilor și mănăstirilor Eparhiei, iar membri Permanenței Consiliului Eparhial au aprobat.

Sectorul Economic a avut pe ordinea de zi propuneri spre aprobare reprezentând efectuarea mai multor lucrări de înfrumusețare și restaurare a bisericilor parohiale din cadrul Eparhiei:

- Pentru Parohia Chirnogi, Protopopiatul Oltenița, s-a aprobat schimbarea tablei și repararea acoperișului capelei din cimitirul parohial;

- Pentru Parohia Măriuța, Protopopiatul Lehliu, s-a aprobat construirea unei magazii și un grup sanitar din BCA în curtea bisericii filiei Matara;

- Pentru Parohia Zimbru, Protopopiatul Lehliu, s-a aprobat înlocuirea gardului ce împrejmuiește curtea bisericii și construirea unui gard nou pentru terenul intravilan aflat în vecinătatea curții bisericii parohiale. Lucrările vor fi realizate în regie proprie;

- Pentru Parohia Drajna, Protopopiatul Călărași, s-a aprobat pentru realizarea instalației de gaze naturale la sfântul locaș.


Sectorul Cultural a prezentat procedura pentru desfășurarea Examenului pentru obținerea Gradului I clerical, sesiunea octombrie 2018.

Au fost prezentate cele mai recente activități legate de Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

Au fost acordate ajutoare financiare pentru cazuri medicale deosebite.