Articole

Bucurie duhovnicească și tradiție în Călărași

31 Aug 2018
21:38

Vineri, 31 august 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, a întâmpinat Icoana Maicii Domnului „Portărița” de la Biserica Sf. Ap. Petru și Pavel din Rădășeni, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, adusă spre închinarea și binecuvântarea credincioșilor din Protopopiatul Călărași.

Toţi preoţii din județul Călărași şi peste 2000 de credincioşi au întâmpinat Icoana Maicii Domnului la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Călărași la ora 17:00.

După primirea icoanei toţi cei prezenţi au pornit într-o procesiune spre Biserica „Sfinţii Împărați Constantin și Elena” – Volna din Călărași, unde s-a săvârșit slujba de Te Deum, în prezența  credincioșilor și autorităților locale și județene. Icoana Maicii Domnului „Portărița” a fost depusă într-un baldachin, spre închinare tuturor credincioşilor.

În cuvântul Său, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, a mulțumit Înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților pentru darul spiritual făcut credincioșilor Episcopiei noastre și a mulțumit Preabunului Dumnezeu că acum la ajunul Anului Nou bisericesc s-a format deja o tradiție în cei cinci ani în care și credincioșii din județul Călărași să fie binecuvântați cu rugăciunile Maicii Domnului.

A urmat slujba Privegherii în Biserica Sfinții Împărați – Volna în prezența Preasfinției Sale.

Duminică, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu înconjurat de un sobor de preacuvioşi părinţi stareţi, părinţi consilieri ai Centrului Eparhial, preoţi şi diaconi va săvârși Sfânta Liturghie în această biserică parohială.

Toţi credincioşii sunt aşteptaţi să se închine şi să se roage la Icoana Maicii Domnului „Portărița” de la Biserica Sf. Ap. Petru și Pavel din Rădășeni, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, care va mai rămâne la Biserica „Sfinţii Împărați Constantin și Elena” – Volna din Călărași până Duminică, 2 septembrie 2018, ora 15:00.