Articole

17 iunie 2012 – Slujbă arhierească la Fierbinții de Sus

17 Jun 2012
04:03
17 iunie 2012, în Duminica Sfinților Români, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit slujba de îmbrăcare cu giulgiu nou a Sfintei Mese, urmată de Sfânta Liturghie arhierească, la Parohia Fierbinții de Sus, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Sub protia Preasfinţiei Sale au slujit preacucernicul părinte consilier Daniel Enaşcu, preacucernicul părinte Bogdan Ionuţ Stancu, Protopopul Urzicenilor şi un sobor de preoţi şi diaconi.

La momentul predicii Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a explicat înţelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice, care prezintă chemarea primilor ucenici la misiunea de Apostoli.

Cu această ocazie Întâistătătorul Eparhiei a hirotesit iconom-stavrofor pe preacucernicul părinte Constantin Ciubuciu de la Parohia Stroieşti, iar preacucernicilor părinţi Viorel Olteanu de la Parohia Fierbinţii de Sus şi Dănuţ Apostol de la Parohia Grecii de Jos, le-a conferit rangul de iconom, pentru activitatea pastoral – misionară şi administrativă din Parohiile pe care le păstoresc.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a vizitat bisericile Parohiilor Grecii de Jos, Fierbinţi Târg şi Mănăstirea Dridu.