Articole

O noua Sfântă Masă la Parohia din Dragalina

26 Aug 2018
15:15

Duminică, 26 august 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a adus bucurie duhovnicească credincioșilor parohiei „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril ” din comuna Dragalina, Protopopiatul Călărași.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoți și diaconi au înconjurat și au sfințit lucrările exterioare ale lăcașului de cult. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese și sfințirea icoanelor de pe Catapeteasmă, la care au participat preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă și Marius Gabriel Purcărea, părintele Protopop de Călărași, Ramon Eugen Ilie, preoți și diaconi.

Alături de mulțimea de credincioși au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale.

La momentul predicii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit despre Pilda lucrătorilor răi, despre atenționarea făcută de Mântuitorul că cei răi, cu rău vor fi certați, despre profețiile făcute privind patimile Fiului Lui Dumnezeu și certarea fiilor poporului ales pentru necredința lor, profeție împliniă câțiva ani mai târziu, în anul 70 d.H. prin dărâmarea templului și a Ierualimului.

La împlinirea a 80 de ani de la punerea pietrei de temelie, Preasfinția Sa a binecuvântat pe cei care s-au ostenit pentru frumusețea Casei lui Dumnezeu, Sfânta Biserica și a oferit „Crucea Sloboziei în grad de cavaler” domnului Primar Marian Gabriel Stanciu pentru implicarea directă în ajutorarea parohiei.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

La sfârșitul slujbei, toți credincioșii au primit binecuvântare de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfințită.