Articole

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 22 august 2018

22 Aug 2018
12:08

Miercuri, 22 august 2018, a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial.

În cadrul ședinței de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial s-a aprobat acordarea unui sprijin financiar că urmare evenimentelor nefaste produse în această vară de incendiile care au avut loc în apropierea Atenei, ca semn al solidarității frățești cu Biserica Ortodoxă a Greciei.

Au fost aprobate mai multe ajutoare financiare pentru lucrări de înfrumusețare și restaurare a bisericilor parohiale din cadrul Eparhiei.

S-au aprobat mai multe ajutoare financiare pentru cazuri medicale deosebite din fondurile destinate pentru aceste situații urgente.

S-au aprobat sume de bani pentru achiziționarea de ghiozdane cu rechizite școlare, care să fie distribuite unui număr de 40 de copii  înscriși în anul școlar 2018 – 2019, ce provin din familii cu venituri reduse, beneficiare ale Sectorului Social - Misionar al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

S-a acordat arhiereasca binecuvântare în vederea participării a 7 copii beneficiari ai Centrului de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii al Asociației Socio – Culturale Matei Basarab, însoțiți de asistentul social al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, în excursia organizată de către Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 5 din Slobozia Nouă, Școala Gimnazială Bucu și Primăria Bucu, în județul Galați, în data de 24 august 2018.