Articole

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 4 iulie 2018

04 Jul 2018
14:09

Miercuri, 4 iulie 2018, a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial.

În cadrul ședinței de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial s-au actualizat indemnizațiile clericale, în funcție de vechime și pregătire profesională, pentru clericii Eparhiei noastre.

S-au aprobat mișcări de personal clerical în cadrul mănăstirilor Eparhiei.

La mai multe parohii din eparhie, s-au implementat măsuri în vederea înaintării unui program pastoral – misionar. Programul va avea îndrumarea Protopopiatului și acordul Centrului Eparhial.

Au fost aprobate mai multe lucrări de înfrumusețare și restaurare a bisericilor parohiale din cadrul Eparhiei.

S-a acordat arhiereasca binecuvântare în vederea selectării unui tânăr cu vârsta cuprinsă între 18 – 23 ani, deprins cu viața bisericească și buna cuviință, pentru a reprezenta Episcopia Sloboziei și Călărașilor în Tabăra de tineret Tradiție și Noutate de la Mănăstirea Bistrița, Mitropolia Olteniei, în perioada 26 – 31 august 2018, conform programului evenimentului.

Au fost aprobate mai multe ajutoare financiare pentru cazuri medicale deosebite din fondurile destinate pentru aceste situații urgente.