Articole

Proiecte de vacanță aprobate în Permanența Consiliului Eparhial

27 Jun 2018
14:08

Miercuri, 27 iunie 2018, a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial.

Ședința a început cu luarea la cunoștință a adresei Cancelariei Sfântului Sinod prin care s-a făcut informare că Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a emis DECIZIA PATRIARHALĂ nr. 27/2018, prin care a fost confirmată Adunarea eparhială a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, pentru perioada 2018 – 2022. De asemenea s-a luat act și de desemnarea a 3 reprezentanți în Adunarea Națională Bisericească, ca delegați ai Adunării eparhiale a Episcopiei Noastre.

Tot în cadrul ședinței de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial s-a acordat al doilea hram bisericii parohiale din Gârbovi I, respectiv „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

S-au aprobat mișcări de personal neclerical în cadrul parohiilor Eparhiei.

Au fost aprobate mai multe lucrări de înfrumusețare și restaurare a bisericilor parohiale din cadrul Eparhiei.

-                    Pentru Parohia Pupezeni, Protopopiatul Urziceni, s-a aprobat construirii unui lumânărar din zid, în partea stângă a bisericii parohiale;

-                    Pentru Parohia Independența, Protopopiatul Călărași, s-a aprobat ridicarea unei noi clopotnițe în curtea bisericii parohiale, la parterul căreia va fi amenajat lumânărarul;

-                    Pentru Parohia Bițina, Protopopiatul Urziceni, s-a înlocuirea tablei deteriorate de pe biserica parohială;

S-a acordat arhiereasca binecuvântare preacucernicului părinte Minea Daniel – Mirel, paroh al Parohiei Jilavele II, Protopopiatul Urziceni, pentru organizarea, în perioada vacanței de vară, a celei de-a V-a ediții a proiectului catehetic Mâini dibace.

S-a aprobat desfășurarea activităților din cadrul Proiectului Clubul de vacanță, ediția a X-a, de către Protopopiatul Urziceni, în perioada vacanței de vară.

În zilele de marți și joi ale fiecărei săptămâni, din perioada vacanței de vară, între orele 09-12, se vor desfășura activități instructiv-educative (meditații la limba română, matematică și limba engleză, desen, jocuri educative și piese de teatru cu tematică religioasă) la care vor lua parte tinerii înscriși la Cercul de pictură Sfântul Apostol Luca, precum și tinerii de la grupul de cateheză Muguri de lumină al Protopopiatului Urziceni.

Activitățile vor fi coordonate de doamna Victorița Berbec, lucrător social în cadrul Protopopiatului Urziceni, sprijinită de cadre didactice voluntare, și sprijinite, pentru al doilea an consecutiv de Consiliul Județean Ialomița.

Doamna consilier Eugenia Popescu a făcut cunoscută membrilor Permanenței Consiliului Eparhial Campania „Bucuria de a fi împreună”, organizată Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENŢIU prin Sectorul Social – Misionar al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, în colaborare cu Asociația Socio – Culturală „Matei Basarab” și Protopopiatul Slobozia.

Au fost aprobate mai multe ajutoare financiare în valoare de 18.449 lei pentru cazuri medicale deosebite. Aceste ajutoare financiare au fost acordate din fondurile destinate pentru aceste situații urgente.