Articole

Permanența Consiliului Eparhial din data de 23 mai 2018

23 May 2018
12:47
Miercuri, 23 mai 2018, a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial.

Dintre hotărârile adoptate în ultimele ore, de Permanența Consiliului Eparhial a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, fac parte mai multe lucrări de înfrumusețare și restaurare a bisericilor parohiale din cadrul Eparhiei:

- Parohia „Sfânta Treime” Urziceni, Protopopiatul Urziceni, s-au aprobat lucrări pentru reamenajarea pridvorului bisericii parohiale în stil bizantin.

- Parohia Prozanic, Protopopiatul Oltenița, s-a aprobat participarea preotului paroh, fără implicarea juridică a parohiei, la înființarea unui ONG pe plan local, având drept membri titulari credincioși ai comunității parohiale. În anul 2017 au fost efectuate demersuri importante în vederea aplicării pe măsura 8 din programul Leader.

Preacucernicul părinte Ion – Corneliu Stan, paroh al Parohiei „Înălțarea Domnului” – Manasia, Protopopiatul Urziceni, a primit arhiereasca binecuvântare pentru realizarea unui site parohial, cu scopul de a promova acțiunile religioase, culturale și social-filantropice, care se desfășoară în cadrul comunității parohiale, având ca domeniu www.parohiamanasia.ro [https://www.parohiamanasia.ro/] .

Acest site este generat de proiectul de restaurare al bisericii parohiale, ca o cerință exclusivă din ghidul solicitantului.

Preacucernicul Marian - Aurelian Mihalache de la parohia Movilița Nouă, a primit arhiereasca binecuvântare pentru realizarea unui site parohial, cu scopul de a promova activitatea desfășurată în parohie, având ca domeniu: www.parohiamovilitanoua.ro [https://www.parohiamovilitanoua.ro/] . Site-ul va fi realizat cu sprijinul prin serviciul specializat NetCreator și introdus în Rețeaua Informațională a Episcopiei.