Articole

Pe luceafărul din Lainici, pe Irodion cel cu numele de Apostol, toţi să-l lăudăm!

08 May 2018
09:33
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, în perioada 04 – 06 mai 2018, a fost organizat pelerinajul „Pe luceafărul din Lainici, pe Irodion cel cu numele de Apostol, toţi să-l lăudăm!”, pentru 36 de credincioşi ai Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului” din Slobozia, însoţiţi fiind de Arhid. Chiru Cristian-Ştefăniţă.

În prima zi a pelerinajului au fost vizitate următoarele obiective: Mănăstirea Pantocrator, Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dimitrie” – Craiova, Biserica Madona Dudu din Craiova, Mănăstirea Cerneţi şi Mănăstirea Sfânta Ana. Pelerinii s-au întâlnit cu sfinţii în rugăciune şi s-au închinat la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului de la toate mănăstirile unde au adus fiecare prinos de rugăciune.

În cea de-a doua zi, au fost vizitate următoarele obiective: Mănăstirea Mraconia, Mănăstirea Tismana, Mănăstirea Lainici, Mănăstirea Polovragi, Mănăstirea Hurezi şi Mănăstirea Bistriţa. Alături de bucuriile duhovniceşti pelerinii au avut parte şi de o surpriză din partea organizatorilor, o croazieră pe Dunăre (Cazanele Mari, Cazanele Mici).

În cea de-a treia zi grupul de pelerini a participat la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Dintr-un lemn şi au vizitat Mănăstirea Govora şi Mănăstirea Ghighiu.

Scopul pelerinajul „Pe luceafărul din Lainici, pe Irodion cel cu numele de Apostol, toţi să-l lăudăm!” a fost acela de a intensifica rugăciunea și viața spirituală. Prin acest pelerinaj, credincioşii au adus mulțumire lui Dumnezeu şi Maicii Domnului pentru binefacerile primite, fiind astfel un act de asceză şi nevoință și o ofrandă de recunoștință.