Articole

PS Vincențiu. Pelerinaj în Țara Sfânta, la Ierusalim și Sfintele Locuri – Ziua 1

05 May 2018
07:52
Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor se află într-un pelerinaj în Țara Sfântă, la Ierusalim și Sfintele Locuri, cu un grup de clerici și credincioși din cadrul eparhiei noastre.

În prima zi de pelerinaj au mers în Sfânta Cetate a Ierusalimului, închinându-se cu evlavie pe muntele Golgotei, locul răstignirii Domnului, la Piatra Ungerii acolo unde Mântuitorul a fost așezat după moartea Sa pe cruce și înfășurat cu giulgiu nou și cu miresme, apoi la Sfântul Mormânt unde trupul Său a fost așezat și de unde a Înviat, biruind porțile iadului.

Grupul de pelerini a fost apoi primit la sediul Patriarhiei Ierusalimului de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului și al întregii Palestine, unde Preafericirea Sa a ținut un cuvânt de învățătură urându-le bun venit, iar Preasfințitul Părinte Vincențiu a mulțumit, rugând pe Preafericirea Sa să ne poarte în rugăciune.

De aici pelerinii s-au îndreptat către sfânta mănăstire de pe muntele Eleon, al Înălțării Domnului, unde se găsește și locul unde s-a aflat întâia și a doua oară cinstitul cap al Sfântului Ioan Botezătorul.

Slava lui Dumnezeu pentru toate!