Articole

S.C. ANA & CORNEL S.R.L. în colaborare cu Episcopia Sloboziei și Călărașilor

26 Apr 2018
09:33
Miercuri, 25 aprilie 2018, a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial prezidată de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu. Ședința de lucru s-a desfășurat în Sala Multifuncțională din cadrul Centrului Eparhial.

În deschiderea ședinței, Preasfinția Sa a transmis aprecierile pentru toți cei care s-au implicat în buna desfășurare a Procesiunii cu Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu, eveniment ce a prilejuit hramul de primăvară al Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia.

În ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial au fost propuse, iar Permanența Consiliului Eparhial a aprobat următoarele:

S-au aprobat angajări și mișcări de personal clerical și neclerical în cadrul mănăstirilor și parohiilor Eparhiei.

S-a luat act de rezultatele obținute de candidații înscriși la Examenul de Capacitate Preoțească, sesiunea martie 2018.

Dintre hotărârile adoptate în ultimele ore, de Permanența Consiliului Eparhial a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, fac parte mai multe lucrări de înfrumusețare și restaurare a bisericilor parohiale din cadrul Eparhiei.

S-a aprobat încheierea unui protocol de parteneriat între Parohia Adormirea Maicii Domnului din Păltiniș și Școala Generală cu clasele I-VIII din Perieți. Obiectul acestui protocol în constituie organizarea de activități social-filantropice, culturale și sportive.

S-a aprobat desfășurarea unui campionat de fotbal pentru copii, intitulat „Cupa tinereții”, la acest concurs participând copii de gimnaziu din parohiile Protopopiatului Lehliu.

S-a aprobat desfăşurarea în comun, între Seminarul Teologic Ortodox şi Parohia Sfântul Nicolae - Coşereni 1, a proiectului educaţional „Credinţă şi unitate naţională” şi înscrierea acestui proiect în concursul de obţinere a finanţării de la Consiliul Judeţean Ialomiţa prin Programul anual al finanţărilor nerambursabile de la bugetul propriu al judeţului Ialomiţa pentru activităţi nonprofit pentru anul 2018.Obiective:• Stimularea şi afirmarea potenţialului creativ şi artistic al elevilor.• Promovarea respectului și a prețuirii pentru valorile religios-morale, istorice şi culturale ale judeţului Ialomiţa şi ale poporului român.• Editarea unui volum omagial cuprinzând studii despre Marea Unire în care să se regăsească şi contribuţia personalităţilor din judeţul Ialomiţa.• Stimularea colaborării între elevii din mai multe instituţii şcolare şi dintre elevi şi cadrele didactice.• Vizitarea obiectivele religioase şi istorice din judeţul Ialomiţa.Grupul ţintă: Copiii din grupul de cateheză al Parohiei Coşereni 1 (20 copii)Elevii Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia (80 elevi), cadre didactice, părinţi.Durata desfăşurării proiectului: 14 mai 2018 – 14 noiembrie 2018.Bugetul proiectului: Valoarea totală a proiectului: 21131 lei

S-a luat act de evenimentul Marşului pentru viaţă din ziua de sâmbătă, 24 martie 2018, care s-a desfăşurat în Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor, organizat la nivelul fiecăruia dintre cele şase protopopiate.

S-au aprobat fonduri pentru 60 de pachete cu alimente care să fie distribuite cu ocazia Sărbătorilor Pascale, beneficiarilor (cazuri social-filantropice) Sectorului Social - Misionar al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor: 35 persoane aflate în dificultate cu venituri mici, 5 tineri cu HIV și 20 persoane vârstnice.

S-a aprobat încheierea unui Protocol de colaborare între Penitenciarul Slobozia și Episcopia Sloboziei și Călărașilor și încheierea unui Protocol de colaborare între Penitenciarul Slobozia și Asociația Socio - Culturală Matei Basarab, pentru o perioadă de trei ani.

S-a luat act cu bucurie de colaborarea dintre Episcopia Sloboziei și Călărașilor și S.C. ANA & CORNEL S.R.L. pentru perioada 13.04.2018 – 13.04.2019 (12 luni). Această colaborare este menită să ajute cu produse din carne persoanele aflate în dificultate asistate în cadrul serviciului social oferit de Episcopia Sloboziei și Călărașilor, Serviciu de asistență comunitară.