Articole

Prima zi a anului 2018. Triplul praznic la Catedrala Episcopală din Slobozia

01 Jan 2018
14:04
Luni, 1 ianuarie2018, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Tăierea împrejur cea după Trup aDomnului, precum şi pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei,Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiua săvârşit Sfânta Liturghie a SfântuluiVasile cel Mare la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia,înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Corala Catedralei Episcopale din Slobozia a datrăspunsurile la Sfânta Liturghie

CoralaCatedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia, dirijată depreacucernicul părinte Cătălin Stanciu, a întreținut dialogul liturgic.

PS Vincențiu a vorbit credincioșilor despre triplulpraznic din prima zi a anului 2018

În cuvântul deînvăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit celor prezenţi despre triplul praznic dinprima zi a anului, Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului și punerea numeluide Iisus, după vestirea îngerului, pomenirea Sfântului Vasile cel Mare șiînceperea unui Nou An, îndemnând credincioșii să privească cu multă credință șinădejde la cărările care se deschid în fața noastră în cursul acestui an.

PS Vincențiu a slujit la miezul nopții la trecereadintre ani

Sfânta Liturghiea fost precedată de oficierea de către Chiriarhul locului la miezul nopţii aslujbei de priveghere și a Te Deum-ului pentru Noul An 2018, în cadrul căreias-au rostit rugăciuni speciale de mulţumire pentru binefacerile primite în anulcalendaristic care tocmai s-a încheiat şi pentru binecuvântarea cununii NouluiAn.

În albumul fotoaflat în partea de sus a articolului de față, găsiți mai multe imaginisurprinse, pe rând, în CatedralaEpiscopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, de la slujba de priveghere șia Te Deum-ului pentru Noul An 2018 și Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile celMare.