Articole

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu a sfinţit racla pentru moaştele Sfântului Mucenic Vincenţiu din Roma

27 Nov 2017
11:10
Racla pentru moaştele Sfântului Mucenic Vincenţiu din Roma a fost sfinţită astăzi, 27 noiembrie 2017, de către Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor.

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu a sfinţit racla pentru moaştele Sfântului Mucenic Vincenţiu din Roma Slujba de sfinţire a fost săvârşită de către Preasfinţia Sa, în Biserica Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Mina”, la care au participat membrii Permanenţei Consiliului Eparhial şi ostenitori ai Centrului Eparhial.

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu a binecuvântat cu apă sfinţită racla care va adăposti moaştele Sfântului Mucenic Vincenţiu din Roma, aceasta urmând a fi aşezată spre închinare în Biserica Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Mina” din curtea Centrului Eparhial.

Reamintim ca Preasfintitul Parinte Vincențiu a fost tuns în monahism, sub numele de Vincențiu (pana atunci purtand numele de mirean Victor), în obștea Mânăstirii Lainici, din Arhiepiscopia Craiovei (județul Gorj), la data de 1 octombrie 1983.

În ședința Sfântului Sinod din 12 ianuarie 1994, la propunerea vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist, Sfântul Sinod l-a ales pe PS Vincențiu [https://ro.wikipedia.org/wiki/Vincențiu_Grifoni] în postul de Episcop-vicar patriarhal, cu titlul de Ploieșteanul, ridicându-l la demnitatea arhieriei, fiind remarcat pentru realizările obținute pe perioada activității sale în ascultarea de Superior al Așezămintelor Ortodoxe Române de la Ierusalim și Iordan.

PS Episcop Vincențiu a fost hirotonit întru arhiereu la praznicul Întâmpinării Domnului, 2 februarie 1994, în Catedrala Sfântul Spiridon-Nou din București, Paraclis Patriarhal, de către fericitul întru adormire Patriarh Teoctist, împreună cu alți ierarhi din Sfântul Sinod.

Preasfințitul Vincențiu a fost ales, în ziua de 18 iunie 2009, cel de-al treilea episcop al Eparhiei Sloboziei și Călărașilor. Festivitatea de întronizare a avut loc la 28 iunie 2009. Preasfințitul Vincențiu este primul episcop întronizat în Catedrala episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia.