Articole

Mănăstirea Chiroiu: Preasfințitul Vincențiu a sfințit trei clopote noi ale mănăstirii

21 Nov 2017
16:30
Marți, 21noiembrie 2017, de sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului,Preasfinţitul Părinte Vincenţiu [https://sf-esc.ro/ps-vincentiu-episcopul-sloboziei-si-calarasilor] , Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a slujit Sfânta Liturghie la MănăstireaChiroiu.

Sub protiaPreasfinției Sale au slujit părintele vicar eparhial, Arhimandritul Rafail Mîţ,părinții consilieri Florin Daniel Enaşcu, Florin Ionescu, Nicușor SilviuDascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacuvioşi părinţi stareţi din cadrulEpiscopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi un sobor de preoţi şi diaconi.

Citeste si: PS Vincentiu: cand te gandesti doar la tine, te excluzi din comunitate [https://lonews.ro/sarbatori-sfinti-moaste/24110-ps-vincentiu-cand-te-gandesti-doar-la-tine-te-excluzi-din-comunitate.html]

PS Vincentiu, in Manastirea Chiroiu, la Intrarea in Biserica a Maicii DomnuluiLa acest praznic,Preasfințitul Parinte Vincentiu a hirotonit diacon pe tânărul teolog Alin-Dumitru Ivancea,urmând să păstorească ca preot parohia Grivița [https://www.lacasuriortodoxe.sf-esc.ro/protopopiatul-slobozia/407-grivita.html] , cu hramul „Sfântul IerarhNicolae” [https://www.lacasuriortodoxe.sf-esc.ro/protopopiatul-slobozia/407-grivita.html] din Protopopiatul Slobozia [https://protoieriaslobozia.ro/] .

În cuvântul deînvăţătură, Preasfinţia Sa, a vorbit despre prăznuirea de astăzi, Intrarea înBiserică a Maicii Domnului, despre exemplul de smerenie în ascultare pe careni-l dă Sfânta Fecioară, acum la începutul Postului Nașterii Mântuitorului.

Preasfinția Sa, Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, aîmpărtășit toți credincioșii și maicile care au primit dezlegare de laduhovnic.

Citeste si PS Vincentiu: Sa luam aminte la familia crestina! Luati aminte la Biserica cea mica! [https://lonews.ro/sarbatori-sfinti-moaste/24118-ps-vincentiu-sa-luam-aminte-la-familia-crestina-luati-aminte-la-biserica-cea-mica.html]

Colecta din Postul Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos [https://sf-esc.ro/informatii/13335-preasfin-itul-vincen-iu-a-tarnosit-sfin-it-o-noua-biserica-in-comunitatea-din-ro-iori.html] a continuat și în această zi, strângându-se suma de 313 lei, bani pe care maicile îi vor folosi pentruajutorarea celor săraci.

După SfântaLiturghie, s-a săvârşit slujba de parastas pentru ctitorii, ajutătorii șiviețuitorii mănăstirii.

Preasfințitul Vincențiu a sfințit trei clopote noi ale mănăstiriiÎn fațabisericii, Preasfințitul Episcop Vincentiu, urmat de întregul sobor de slujitori, a săvârșitslujba de sfințire a celor trei clopote, executate în Austria, la firmaGrassmayr [https://www.grassmayr.at/] , urmând ca la intrarea în Mănăstirea Chiroiu să fie construită nouaclopotniță.

Citeste si POZITIE MARTURISITOARE a PS Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor [https://lonews.ro/sarbatori-sfinti-moaste/24095-pozitie-marturisitoare-a-ps-vincentiu-episcopul-sloboziei-si-calarasilor.html]

PreasfințitulPărinte Episcop Vincențiu a cercetat parohia Chiroiu [https://www.lacasuriortodoxe.sf-esc.ro/protopopiatul-urziceni/216-chiroiu.html] și paraclisul din curtea mănăstiriicu hramurile Sfântul Ierarh Alexandru și Sfânta Cuvioasă Parascheva.