Articole

Conferinţa pastoral – misionară de toamnă a preoţilor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor

14 Nov 2017
19:03
Marți, 14 noiembrie 2017, a avut loc Conferinţăpastoral-misionară de toamnă, care a purtat titlul „2017 – Anul comemorativJustinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului înPatriarhia Română”, care a reunit toţi preoţii și profesorii de religie dincele șase Protopopiate ale Episcopiei Sloboziei și Călărașilor: Călăraşi,Olteniţa şi Lehliu, Slobozia, Urziceni și Fetești.

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu aparticipat la slujba de Te Deum de la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”, dinmunicipiul Călăraşi, ulterior, toţi clericii și profesorii de religie,deplasându-se la Sala amfiteatru a Casei de Cultură a Consiliului Judeţean dinCălăraşi.

În cuvântul său, Preasfinţia Sa a vorbit despretema Conferinței preoțești și a prezentat pe cei doi conferențiari.

Conferința din toamna anului 2017 a reunit toțipreoții Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, și a avut ca invitați doiconferențiari de excepție și anume pe preacucernicul părinte profesor Dr.Florin Șerbănescu, consilier patriarhal și domnul profesor Dr. Radu Preda,Directorul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și MemorieiExilului Românesc.