Articole

Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia și-a sărbătorit ocrotitorul spiritual

14 Nov 2017
10:36
Luni,13 noiembrie 2017, când Biserica Ortodoxă îl cinsteşte pe Sfântul Ioan Gură deAur, Seminarul Teologic Ortodox din Slobozia a îmbrăcat haine de sărbătoare,prăznuindu-şi patronul spiritual.

Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” dinSlobozia a organizat festivități cu ocaziahramului.

Festivităţileau debutat în seara zilei de 12 noiembrie cu săvârşirea slujbei Vecerniei unităcu Litia, de către un sobor format din părinţii profesori ai Seminarului şipărinţii slujitori ai Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului”. La finalulslujbei, preacuviosul părinte Protosinghel Profesor Maxim Budea a ţinut unfolositor cuvânt de învăţătură, vorbind despre viaţa şi opera patronuluispiritual al şcolii.

Ziuapraznicului a cuprins săvârşirea Sfintei Liturghii, parastasul pentru profesoriişi elevii trecuţi la Domnul şi slujba Te Deumului, în semn de mulţumire adusălui Dumnezeu pentru binefacerile primite.

PS Vincențiu, prezent la Hramul Seminarului Teologic„Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia

Bucuriacadrelor didactice şi a elevilor a fost sporită de prezenţa în mijlocul lor aPreasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, carele-a vorbit elevilor despre viaţa pilduitoare a arhiepiscopuluiconstantinopolitan şi despre tezaurul inepuizabil al operelor sale.

Parastas pentrufoștii profesori și elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur”din Slobozia care au trecut la cele veșnice

S-asăvârșit slujba de parastas pentru vrednicul de pomenire PreasfințitulDamaschin, profesorii și elevii Seminarului care au trecut la cele veșnice.

Elevii merituoșiau fost răsplătiţi de către Preasfinţitul Vincențiu cu burse

Cuacest prilej, cei mai buni elevi ai Seminarului au fost răsplătiţi de cătrePreasfinţia Sa cu burse. În cinstea ocrotitorului şcolii, elevii seminarişticonduşi de preacucernicul părinte profesor Daniel Alexandru Vasile au prezentatun scurt recital de piese religioase, iar elevul Baciu Valentin din clasa aXII-a a susţinut referatul cu tema „Valoarea teologică a anaforalei Liturghieihrisostomice”.

Lafinalul festivităţii părintele Director Marin Sebastian a evidenţiat efortuldepus de profesorii şi ostenitorii Seminarului Teologic pentru formareaintelectuală şi duhovnicească a tinerilor seminarişti şi a mulţumitPreasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor pentruneobosita purtare de grijă arătată faţă de instituţia de învăţământ teologic aEparhiei noastre.

PreasfințiaSa a felicitat tot corpul profesoral și toți elevii din cei patru ani de studiula acest moment aniversar pentru școala teologică din Eparhie.