Articole

CORUL ACADEMIC DIVINA ARMONIE. Concert la hramul de toamnă al Catedralei Episcopale din Slobozia

01 Oct 2017
17:55
Duminică, 1 octombrie 2017, când Biserica Ortodoxa prăznuiește Acoperământul Preasfintei de Dumnezeu Născătoare și pururea Fecioarei Maria, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a săvârșit Sfânta Liturghie, cinstind cel de-al doilea hram al Catedralei Episcopale din Slobozia.

CORUL ACADEMIC DIVINA ARMONIE. Concert la hramul de toamnă al Catedralei Episcopale din Slobozia: participanții la eveniment.

Sub protia Preasfinției Sale, la Catedrala Episcopală din Slobozia au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, părinți consilieri, membrii ai Permanenței Consiliului Eparhial, preacucernicii părinți inspectori eparhiali, preoți și diaconi.

CORUL ACADEMIC DIVINA ARMONIE. Hramul Catedralei Episcopale din Slobozia: înnoire duhovnicească pentru credincioși

Hramul Catedralei Episcopale din Slobozia, „Acoperământul Maicii Domnului”, a fost prilej de înnoire duhovnicească, pentru toți credincioșii din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

CORUL ACADEMIC DIVINA ARMONIE are ca dirijor pe domnul Marius Cristian Firca.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Academic „Divina Armonie” dirijat de domnul Marius Cristian Firca.

La acest moment de sărbătoare Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotonit diacon pe tânărul teolog Andrei-Cornel Petre, inspector de specialitate la Centrul Eparhial, pe seama Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

Hramul Catedralei Episcopale din Slobozia: predica Preasfințitului Vincențiu.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți la Catedrala Episcopală din Slobozia despre însemnătatea sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului, ocrotitoarea și maica noastră a tuturor, pururi rugătoare pentru toți creștinii că să dobândească pace sufletelor și trupurilor.

După Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba parastasului pentru vrednicul de pomenire Înaltpreasfințitul Părinte Nestor, care azi, la 17 ani de la trecerea la cele veșnice, ar fi împlinit 90 de ani de la naștere.

Corul Academic „Divina Armonie” un recital de muzică corală

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, soborul de slujitori și toți credincioșii prezenți la slujbă s-au bucurat de un recital de muzică corală, susținut de Corul Academic „Divina Armonie” sub bagheta dirijorului Marius Cristian Firca.

Concertul susținut la Catedrala Episcopală din Slobozia face parte din concertele aniversare ale Corului Academic „Divina Armonie”, care sărbătorește 20 de ani de la înființare în anul 1997, recitalul fiind un moment dedicat acestei aniversări.