Articole

MUNTENI BUZAU I are un nou Centru Social, sfintit de Preasfințitul Părinte Episcop Vincenţiu

17 Sep 2017
15:17
Duminică,17 septembrie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent înmijlocul credincioşilor din parohia Munteni Buzău I, Protopopiatul Slobozia,unde a slujit Sfânta Liturghie Arhierească și a săvârşit slujba de sfințire a lucrărilorexterioare efectuate la Biserica parohială, din satul Munteni Buzau, judetul Ialomita.

MUNTENI BUZAU I are un nou Centru Social: participantii la evenimentSubprotia Preasfinției Sale, la evenimentul desfasurat in comunitatea credinciosilor din Munteni Buzau, au slujit preacucernicii părinţi consilieri DanielFlorin Enașcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu și MariusGabriel Purcărea, părintele protopop Ionuț Butu, preoţi şi diaconi.

Răspunsurilela strană au fost date de un grup de elevi și absolvenți ai SeminaruluiTeologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, care s-a oferit sa participe alaturi de cantaretii stranei parohiei Munteni Buzau I.

Munteni Buzau I: PS Episcop Vincentiu le-a vorbit credinciosilorReprezentanțiiautorităților din Munteni Buzau cat si din imrejurimi au fost prezenți alături de numeroși credincioși la sfântaslujbă.

Încuvântul de învățătură, Preasfinţitul Părinte Vincențiu a vorbit despreasumarea Crucii lui Hristos, despre urmarea lui Hristos pe calea Crucii, despreputerea pe care Sfânta Cruce ne-o dă în călătoria vieții noastre.

Chiriarhullocului, sub a carui arhipastorire se afla Parohia Munteni Buzau I, a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și toți credincioșiicare au primit dezlegare de la duhovnic.

Munteni Buzau I: lucrari apreciate de Preasfințitul Părinte Episcop Vincenţiu

PreasfințiaSa a acordat „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler”, domnului primar al localitatii Munteni Buzau, Florin Stan, pentru implicarea sa în bunul mers al lucrărilor ce s-au desfășurat la parohie,iar domnului Radu Petrică i-a acordat Medalia Aniversară a Episcopiei Slobozieiși Călărașilor, pentru implicarea materială în restaurarea bisericii cu hramul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil - Munteni Buzau.

Munteni Buzau I are un nou Centru Social, sfintit de Preasfințitul Părinte Episcop Vincenţiu

Copiii care au participat la Sfânta Liturghie au primit din partea Preasfinției Salecruciulițe.

DupăSfânta şi Dumnezeiasca Liturghie oficiata in mijlocul credinciosilor din Munteni Buzau, Ierarhul, împreună cu soborul de slujitori, asăvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori șibinefăcători ai acestei biserici.

Totîn această zi, Arhipăstorul Sloboziei și Călărașilor a sfințit, tot in curtea sfantului lacas din Munteni Buzau, noul CentruMultifuncțional parohial.