Articole

Hramul Mănăstirii Coslogeni – Crucea de leac

14 Sep 2017
16:38
În ziuasărbătorii „Înălțării Sfintei Cruci”, Joi, 14 septembrie 2017, PreasfinţitulPărinte Episcop VINCENȚIU, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Coslogenidin Protopopiatul Călăraşi, care și-a sărbătorit hramul.

La SfântaLiturghie arhierească, sub protia Preasfinţiei Sale, au slujit preacuviosulpărinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieriDaniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius GabrielPurcărea, preacucernicul părinte Ramon Eugen Ilie, protopop de Călărași, preacuvioșipărinți stareți, preoţi şi diaconi.

Răspunsurileliturgice au fost date de membrii ai Coralei „Mihail Vulpescu” aProtopopiatului Călărași.

În cuvântul SăuPreasfințitul Părinte Episcop a vorbit credincioșilor prezenți despreimportanța postului din această zi, care ne aduce aminte de patimile și moarteaMântuitorului Iisus Hristos, despre asumarea Crucii și urmarea lui Hristos înviața noastră de zi cu zi.

Preasfinția Sa aîmpărtășit toți copiii și adulții prezenți la Sfânta Liturghie, care au primitdezlegare de la duhovnic, iar după Sfânta Liturghie a binecuvântat masa de hram.

Chiriarhullocului a cercetat și Mănăstirea Libertatea, unde a săvârșit slujba dehirotesie a maicii Nimfodora ca stareță a mănăstirii, oferindu-i CruceaSloboziei și a dăruit preacuviosului părinte ieromonah Serafim un epitrahilpentru jertfelnicia depusă în slujire la această mănăstire.