Articole

Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului”

03 Sep 2017
12:05
Duminică, 3 septembrie 2017, la primul popas duhovnicesc din Noul An bisericesc, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a slujit la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

Sub protia Preasfinției Sale, au slujit preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Laurențiu Mititelu și Marius Gabriel Purcărea, preoţi şi diaconi. Corala Catedralei Episcopale a dat răspunsurile liturgice.

În cuvântul de învățătură, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a mulțumit Preabunului Dumnezeu pentru îndurările minunate pe le-a făcut asupra noastră, iar acum la începutul Nou Anului, cu toții să punem început bun vieții, pentru a da răspuns bun la chemarea pe care Mântuitorul Iisus Hristos o va face fiecăruia dintre noi.

Chiriarhul locului a binecuvântat și a felicitat pe toți inspectorii disciplinei Religie Ortodoxă prezenți la Sfânta Liturghie, pentru activitatea didactică desfășurată, aceștia participând la „Consfătuirea Naţională a Inspectorilor de Religie”, care s-a desfăşurat în perioada 02 – 04 septembrie, în orașul stațiune Amara, sub coordonarea Prof. Dr. Vasile Timiş, Inspector General în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

Preasfinția Sa a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujbă.