Articole

Înainte-prăznuirea hramului parohiei „Sfântul Proroc Ilie” din Slobozia

16 Jul 2017
12:48
Duminică, 16 iulie2017, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a adus bucurie duhovniceascăcredincioșilor parohiei „Sfântul Prooroc Ilie” – Slobozia.

Sub protiaPreasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul părinte ArhimandritRafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri: Daniel Enaşcu, CristiGavrilă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucerniculpărinte protopop Ionuț Butu, preoţi şi diaconi.

Un grup restrânsdin Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a datrăspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

Alături demulțimea de credincioși au fost prezenți și reprezentanți ai autoritățilorcentrale și județene.

La momentulpredicii Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a vorbit despre vindecareaslăbănogului din Capernaum, despre puterea credinței arătată de cei patruprieteni ai slăbănogului, despre puterea Mântuitorului Iisus Hristos de a iertapăcatele și a vindeca neputințele trupești.

Preasfinția Sa aîmpărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

La sfârșitulslujbei preacucernicul părinte paroh Nicolae Nedelcu a mulțumitÎntâistătătorului Eparhiei noastre pentru dragostea și grija pe care o poartăParohiei Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul din Slobozia.

Preasfinția Sa afelicitat un absolvent al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură deAur” din Slobozia, care s-a format la această parohiei și care, urmând studiileFacultății de Teologie din București va spori talanții cu care a fost înzestratde la Dumnezeu, în folosul Bisericii Ortodoxe.

Preasfinţia Sa abinecuvântat toţi credincioşii: prunci, copii, tineri, adulţi şi vârstniciprezenți la Sfânta Liturghie.