Articole

Resfințirea bisericii parohiale din Albești

30 Apr 2017
14:01
Duminică,30 aprilie 2017, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent înmijlocul credincioșilor din localitatea Albești, Protopopiatul Slobozia, pentruîntocmirea Sfintei Mese și sfinţirea picturii bisericii cu hramul „AdormireaMaicii Domnului”.

Programulliturgic a început cu slujba de întocmire a Sfintei Mese, sfințireaProscomidiarului și a veșmântului pictural, urmate de Sfânta Liturghie, la careau participat preacuviosul părinte vicar eparhial, arhimandritul Rafail,preacucernici părinţii consilieri Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, NicușorSilviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele Protopop de Slobozia,Ionuț Butu, preoţi și diaconi.

Corulrestrâns al Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia,dirijat de părinte Cătălin Stanciu, adat răspunsurile liturgice.

Reprezentanțiiautorităților locale au fost prezenți alături de numeroși credincioși la sfânta slujbă.

Încuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre femeile mironosițe, caresunt cinstite în această Duminică, numite și ucenițele Domnului, pentrufidelitatea arătată Mântuitorului Iisus Hristos, atât în timpul vieții și maiales după răstignirea și înmormântarea Sa. Astăzi este cinstită femeia creștină,izvor de lumină și credință în „Biserica cea mică” – familia creștină.

Cuaceastă ocazie Preasfinţia Sa a hirotesit iconom stavrofor pe părintele paroh MarinNeagu pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale.

PreasfințiaSa a oferit „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler”, domnului Marin Constantin, pentrujertfelnicia arătată în lucrările de reînnoire ale sfintei biserici.

S-asăvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori șibinefăcători ai acestei biserici.

Lasfârşitul slujbei, toţi credincioşii au avut binecuvântarea de a trece prinSfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masănou sfinţită.

Îndrum spre parohia Albești, Preasfinția Sa a cercetat biserica parohială dinlocalitatea Andrășești, îndemnând preotul și credincioșii la eforturi sporitela finalizarea bisericii celei noi.