Articole

Maica Domnului, pururea Fecioară, Ceea ce s-a bucurat de bunavestire a Arhanghelului

28 Mar 2017
23:23
Cubinecuvântarea Preasfinţitului Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, înperioada 25 - 26 martie 2017, a fost organizat pelerinajul „Maica Domnului, purureaFecioară, Ceea ce s-a bucurat de bunavestire a Arhanghelului”, pentru 35 de credincioşi ai CatedraleiEpiscopale „Înălţarea Domnului” din Slobozia, însoţiţi fiind de Arhid. ChiruCristian-Ştefăniţă.

Înprima zi a pelerinajului au fost vizitate următoarele obiective: MănăstireaGhighiu, Mănăstirea Zamfira, Mănăstirea Crasna şi Mănăstirea Suzana. Peleriniiau participat la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Ghighiu cu ocaziapraznicului Bunei Vestiri, s-au închinat la icoanele făcătoare de minuni aleMaicii Domnului de la toate mănăstirile şi au adus fiecare prinos de rugăciune.

Încea de-a doua zi, pelerinii au participat la Sfânta Liturghie oficiatăla Mănăstirea Suzana şi au vizitatMănăstirile Ciolanu şi Răteşti (mănăstiregrea încercată de Dumnezeu) din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.

Încadrul pelerinajului a fost inclus şi un obiectiv turistic cu caracternon-religios, Vulcanii Noroioşi, ocazie care a adus bucurie în rândulpelerinilor, fiind un obiectiv cu caracteristici specifice, unic în România şiîn Europa.

Scopulpelerinajul „Maica Domnului, pururea Fecioară, Ceea ce s-a bucurat de bunavestire aArhanghelului” a fost acela de a intensifica rugăciunea și viațaspirituală. Prin acest pelerinaj, credincioşii au adus mulțumire lui Dumnezeuşi Maicii Domnului pentru binefacerile primite, fiind astfel un act de ascezăşi nevoință și o ofrandă de recunoștință.