Articole

Călărași. Peste 1300 de persoane la Marșul pentru viață

26 Mar 2017
14:26
Cuarhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, EpiscopulSloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Călărași, a organizat în ziua desâmbătă, 25 martie 2017, „Marșul pentru Viață – Ajută Mama și Copilul! Ei depindde tine”.

Acesteveniment s-a aflat la a VII-a ediție națională, iar tema din acest an „Ajutămama și copilul! Ei depind de tine” – a oferit posibilitatea schimbăriimentalității oamenilor în privința necesității și eficienței sprijiniriifemeilor aflate în criză de sarcină, a femeilor însărcinate și a tuturormamelor.

Încadrul acestui eveniment au fost reafirmate valorile familiei creștinetradiționale, îndeosebi darul sfânt al vieții prin nașterea de copii șicreșterea lor în credință sfântă și iubire milostivă.

Marșul s-a desfășurat pe traseul strada Nicolae Titulescu(intersecția cu Liceul Agricol) – strada București până la Biserica SfințiiÎmpărați Constantin și Elena – Volna din Municipiul Călărași. La acest evenimentau participat peste 1000 de credincioși, care într-un glas au mărturisitapărarea vieții și a familiei.

Apoi,după ce toți participanții au ajuns la Biserica Sfinții Împărați, a avut locoficierea unei slujbe de Te Deum, săvârșită de către preacucernicul preot RusuManuel, Consilier Cultural al Centrului Eparhial, preacucernicul preot IlieRamon-Eugen, Protopop de Călărași, preacucernicul preot Paul Tudorache de laParohia Sfânta Cuvioasă Parascheva și Diaconii Nicolae Constantin și Luca SofianMarius.

Dupăoficierea slujbei de Te Deum, preacucernicul preot Rusu Manuel, ConsilierCultural al Centrului Eparhial, a dat citire mesajului Preasfințitului PărinteVINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, mesaj ce a evidențiat că „neaflăm aici, în fața sfintelor locașuri nu pentru a arunca cu piatra, nu pentrua judeca, lăsând această sarcină pe seama Bunului Dumnezeu (Matei 7,1), cipentru a vesti lumii, celor care vor să asculte, că există alternative lamesajele celor care promovează conceptul de libertate cu orice preț, fărăresponsabilități și fără asumarea consecințelor, a celor care promoveazămoartea, în locul bucuriei de a trăi și de a se mântui prin nașterea de prunci(I Timotei 2, 15)”.

Încontinuare, copiii coordonați de doamna preoteasă Comănescu Niculina, auinterpretat piesa de teatru „Inima Mamei”, apoi toți copiii prezenți la acesteveniment s-au simțit în mediul lor, participând la desene pe asfalt și ladiferite jocuri interactive.

Mesajulcopiilor prin desenele realizate a fost că tatăl nu trăiește pentru sine, cipentru mamă și copii, mama pentru tată și copii, iar copiii sunt nedespărțițicu sufletul de părinți.

Aconsemnat preot Dinu Vasile Viorel, Secretar al Protopopiatului Călărași.