Articole

Marşul pentru viaţă din 25 martie se va desfăşura în peste 285 de localităţi din România şi din Republica Moldova

21 Mar 2017
08:16
Marșulpentru viață 2017

–Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine! –

Înședința de lucru din data de 9 februarie 2017, Sfântul Sinod al BisericiiOrtodoxe Române a binecuvântat demersul Asociației Studenți pentru viață de a organiza cea de-a șaptea edițienațională a Marșului pentru viață, evenimentcare va avea loc în după amiaza zilei de 25 martie 2017, în ziua praznicului Bunei Vestiri.

Anulacesta, Marșul pentru viață se vadesfășura în peste 285 de localități din România și Republica Moldova, subgenericul Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!. În București, Marșul pentru viațăse va desfășura pe traseul Parcul Unirii – Parcul Tineretului, începând cuora 12.30, iar la finalul său va avea loc un concert de muzică ușoară.

Marșul pentru viațăreprezintă unadintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la luptaîmpotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia,în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă(116,5%).

Potrivitînvățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuieprețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva uneiființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viață șide puterea vieții; are dreptul la viață, dar și responsabilitatea de a respectaaceastă viață, de a o apăra în orice împrejurare, știind că, în existențaistorică în trup, omul își pregătește participarea la Împărăția lui Dumnezeu.

De aceea, vă adresămîndemnul de a participa în număr cât mai mare la Marșul pentru viață, în ziua de 25 martie 2017, pentru a oferiastfel o mărturie vie despre importanța și sensul creștin al vieții umane,despre efectele dezastruoase ale avortului asupra familiei și societății șidespre necesitatea sprijinirii femeilor care urmează să nască pe copilulbinecuvântat de Dumnezeu.

Biroul de Presă al PatriarhieiRomâne