Articole

Informație distorsionată – marca Tribuna Ialomiței

03 Feb 2017
11:57
În urmaapariției articolului: „O biserică din Fetești, prădată de mai mulți oameni aistrăzii”, publicat în ziarul Tribuna Ialomiței , de către reporterul NicușorDinu, în data de 31 ianuarie 2017, Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei şiCălăraşilor face următoarele precizări:

Pentruinformarea corectă a opiniei publice, menţionăm faptul că informaţiile relatateîn articolul sus-amintit sunt prezentate într-o formă distorsionată şi auscopul de a dezinforma cititorii ziarului respectiv. Domnul Nicușor Dinu,autorul articolului a dat dovadă că nu stăpâneşte informația corectă față de evenimentul petrecut în seara zileide 22 spre 23 ianuarie 2017.

Preacucerniculpărinte Vădana Marian Parohul Parohiei„Sfinții Voievozi” Fetești Gară I (nu „Sfântul Nicolae” cum este scris în articol ) a sesizatPoliției Fetești că în dimineața zilei de 23 ianuarie 2017 a găsit un geam spart la biserica parohială. În urma anchetei s-a constatat că prin acelochi de geam nu putea pătrunde o persoană matură. De asemeni nu s-a constatat nimic lipsă din inventarul bisericii și niciun fel de „cutie a milei aruncată în curtea bisericii din care lipseau toțibanii” . Acest lucru este dovedit de procesul verbal pe care autoritățileabilitate l-au întocmit la locul faptei.

Cu mâhnireconstatăm că nici măcar fotografia postată în ziar nu corespunde Bisericii Parohiei „Sfinții Voievozi” Fetești Gară I,Protopopiatul Fetești.

Dat fiindcele prezentate recomandăm domnului reporter Nicușor Dinu ca pe viitor să se informeze corect pentru materialele pecare le prezintă public.