Articole

06 mai 2012 – Resfinţire de Biserică la parohia Stelnica

08 May 2012
10:07
Duminică, 6 mai 2012, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Stelnica, pentru sfințirea lucrărilor exterioare ale bisericii, întocmirea Sfintei Mese și sfințirea clopotniței.

Programul liturgic a început cu sfințirea lucrărilor exterioare ale bisericii și s-a continuat cu întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea slujii în condiții canonice Sfânta Liturghie, slujba de căpătâi a creștinilor.

Pentru activitate misionară și administrativă deosebită Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotesit sachelar pe preacucernicul părinte Marius Stanchi, parohul parohiei Stelnica, Protopopiatul Fetești.

La momentul predicii Preasfinția Sa a explicat credincioșilor prezenți înțelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice, îndemnând credincioșii să fie participanți activi la viața liturgică și socială a bisericii; de câte ori vom auzi clopotul și vom vedea Sfânta Biserică, să știm că aceasta este lacul Vitezda și că aici este preotul care, în numele lui Hristos, e chemat să slujească, să ajute, să vindece singurătatea, să ne cheme la comuniune, preotul care în numele lui Iisus Hristos cel înviat ne învață să fim oameni unii pentru alții.

Preasfinția Sa i-a felicitat pe cei care au contribuit la această frumoasă lucrare de restaurare a bisericii din Stelnica.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie s-a săvârșit slujba de parastas pentru ctitorii bisericii, care au trecut la cele veșnice. A urmat slujba de sfințire a clopotniței.

Preasfinția Sa a vizitat și biserica parohială „Adormirea Maicii Domnului” din Fetești, lăcaș ce urmează a fi sfințit.