Articole

Corul Academic „Divina Armonie” vine în Slobozia

18 Nov 2016
21:18
Corul Academic „Divina Armonie”

va concerta la Catedrala Episcopală din Slobozia

COMUNICAT DE PRESĂ

Duminică, 20noiembrie 2016, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor,la Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiul Slobozia va veni CorulAcademic „Divina Armonie”.

Corul Academic„Divina Armonie” va cânta la Sfânta Liturghie ce se va săvârși, începând cu ora09:00, în Catedrala Episcopală din Slobozia, iar după Sfânta Liturghie corul vasusține un recital de muzică corală mixtă.

EpiscopiaSloboziei și Călărașilor vă invită la recitalul extraordinar susținut de CorulAcademic „Divina Armonie” pentru a fi împreună cu un portativ maiaproape de Dumnezeu.

Corul Academic„Divina Armonie”a luat ființă la date de 16 noiembrie 1997 și are încă de la înființare părințispirituali pe dipl. ec. Ilie Ionel Ciuclea șipe prof. Paula Ciuclea și dirijor pe domnul Marius Cristian Firca.

A fost inițialun cor bisericesc aparținând Bisericii Ortodoxe „Sfântul Gheorghe Nou” dinBucurești, ctitorie voievodală brâncovenească. Ulterior, calitățileinterpretative ale artiștilor coriști, absolvenți și studenți ai UniversitățiiNaționale de Muzică și ai Facultății de Muzică din cadrul Universității „SpiruHaret”, precum și studenți ai Facultății de Teologie, au condus la un realsucces pe scenele din țară și din străinătate și la lărgirea repertoriului: dela muzică liturgică românească și universală la cânturi folclorice românești șiinternaționale, prelucrări folclorice moderne și clasice, lucrări în primaaudiție, muzică vocal-simfonică, arii, duete, coruri din opere celebre, precumși opere integrale.

Scopul formăriiacestei corale a fost și este păstrarea tradiției muzicii corale și vocaleromânești și universale, dar și promovarea școlii de canto din România.

După afirmațiiledoamnei Paula Ciuclea, „corala a fost creată din iubire: din iubirea pentru Dumnezeu,pentru Biserica Ortodoxă Română și pentru armonia corală.”

Costumele coriștilorsunt reprezentate de pelerine albe, albul fiind simbolul purității, pe mâneciaflându-se câte o cruce care poartă conturul României, iar deasupra fiindinscripționate cuvintele: „Nihil Sine Deo”.

Originalitateaprimului cor profesionist particular din țară – „Divina Armonie” –constă în faptul că fiecare corist poate fi un solist, ceea ce face posibilăprezentarea unor opere integrale în concert.

Biroul de Presă

al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

birpresesc@yahoo.ro [mailto:birpresesc@yahoo.ro]