Articole

42 de preoţi şi coordonatori sociali din Protopopiatul Lehliu prezenţi la seminarii de formare

30 Sep 2016
08:57
EpiscopiaSloboziei şi Călăraşilor, prin Sectorul Social – Misionar, a organizat, în zilele26 – 27 septembrie 2016, două seminarii de formare, unul pentru preoţi cu tema „Lucrarea social-filantropică desfăşurată înparohie” şi unul pentru coordonatorii sociali cu tema „Rolul coordonatorului social în iniţierea şi dezvoltarea proiectelorsociale din parohie”, din Protopopiatul Lehliu.

Temele dezbătuteîn cadrul seminariilor au fost: Activităţi filantropice desfăşurate în parohie,Identificarea tipurilor de servicii sociale conform Nomenclatorului de serviciisociale şi Etapele acreditării unei unităţi de cult ca furnizor de servicii sociale.

La aceste douăîntâlniri au participat 23 de preoţi şi 19 coordonatori sociali. Loculdesfășurării a fost Sala multifuncţională (sala 15) a Centrului Socio –Cultural „Episcopul Damaschin” al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor. Acesteîntâlniri de lucru fac parte din programul dedicat „Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şiAnul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilorbisericeşti la împlinirea a 300 de ani de la moartea sa martirică (1716-2016)”.

Seminariile aufost apreciate de către participanţi ca fiind necesare, interactive şi care auoferit exemple de bună practică, modalităţi de soluţionare a diferitelorprobleme social-filantropice identificate la nivelul parohiilor, identificaretipurilor de servicii sociale şi informaţii despre importanţa parteneriatuluidintre Biserică şi ceilalţi actori sociali de la nivelul comunităţii.