Articole

23 aprilie 2012 – Slujba Parastasului de trei ani a Episcopului Damaschin

25 Apr 2012
07:27
Luni, 23 aprilie 2012, când Biserica Ortodoxă, prăznuiește Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, înconjurat de preacucernici părinţi consilieri de la Centrul Eparhial şi soborul de preoţi şi diaconi de la catedrala Episcopală.

Diaconul Emilian Cristian Petre a fost hirotonit preot misionar pentru nevoile pastorale şi misionare ale Protopopiatului Slobozia şi îmbisericit la parohia Amara II.

După Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Eparhiei noastre a săvârşit slujba parastasului pentru fericitul întru adormire, Episcopul Damaschin, al doilea chiriarh al Episcopiei noastre, care împlineşte trei ani de la trecerea la cele veşnice.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre viaţa plină de eroism creştin a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe şi a adus un omagiu înaintaşului Său Episcopul Damaschin, pentru care s-a făcut pomenire.