Articole

Duminica Floriilor la Mănăstirea Balaciu

24 Apr 2016
14:47
24aprilie 2016, în Duminica Floriilor, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu asăvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Balaciu.

Subprotia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte vicar eparhial, ArhimandritulRafail, părinții consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, NicușorSilviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Ionuț Butu,Protopop de Slobozia, părintele stareț, Protosinghelul Serafim, preoţi şidiaconi.

Lamomentul predicii, Preasfinţia Sa a vorbit celor prezenţi despre al şaseleapopas al Postului Mare, Duminica Floriilor, intrarea în Ierusalim aMântuitorului Iisus Hristos. A pus la inimă credincioşilor faptul că odată cuaceastă Duminică începe Săptămâna Patimilor, o săptămână în care suntem chemaţisă participăm la evenimentele mântuitoare, întâmplate acum aproape 2000 de ani,care se vor actualiza, în sufletele fiecăruia dintre noi, prin slujbe care sevor săvârşi în aceste zile.

PreasfinţitulPărinte Episcop Vincenţiu a cerut tuturor credincioşilor să se pregăteascăduhovniceşte pentru o autentică participare la „drama Golgotei”, spreîntâmpinarea bucurie Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, nădejdea mântuiriinoastre.

PreasfințitulPărinte Episcop a sfințit crenguțele de salcie, ce se vor împărțicredincioșilor și a dăruit celor prezenți o iconiță.

Evenimentula fost transmis online de către Agenția de Știri „Lăcașuri Ortodoxe” și poatefi urmărit și zilele următoare pe întreaga Rețea Informațională a EpiscopieiSloboziei și Călărașilor – www.sf-esc.ro [https://www.sf-esc.ro/] și www.lonews.ro [https://www.lonews.ro/] .