Articole

Sobor de ierarhi la parastasul Episcopului Damaschin

23 Apr 2016
17:03
Anul acestasărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe a coincis cu Sâmbăta lui Lazăr,care precede praznicul Intrării Domnului în Ierusalim.

Această sărbătoarecomună a adus în cetatea Sloboziei, în ziua de Sâmbătă, 23 aprilie 2016, unsobor de 4 ierarhi, care împreună cu Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu aupomenit 7 ani de la trecerea la cele veșnice a vrednicului de pomenireEpiscopului Damaschin.

Sub protiaÎnaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au slujit,Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, PreasfințitulVincențiu, gazda acestui popas de rugăciune, Episcopul Sloboziei șiCălărașilor, Preasfințitul Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului,Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, preacuviosul părinte vicar,Arhimandritul Rafail și un sobor de preacucernici părinți consilieri aiCentrului Eparhial, părinții Protopopi, părinți stareți și slujitori dinmunicipiul Slobozia.

Răspunsurile liturgiceau fost date de Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” dinSlobozia.

Împreună rugătoricu credincioșii prezenți au fost și reprezentanți ai autorităților județene șilocale.

Cuvântul deînvățătură a fost rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, ArhiepiscopulDunării de Jos, care a vorbit despre dubla prăznuire a acestei zile și desprevrednica lucrare a Episcopului Damaschin.

Cu această ocazies-a lansat cartea cu lucrarea de doctorat a vrednicului de pomenire EpiscopulDamaschin, „Despre Rugăciunea Domnească”, lucrare prezentată de părintele prof.Dr. Constantin Presa.

Părinteleconsilier Manuel Rusu a prezentat o sinteză a lucrării pastorale și științificea celui de-al doilea episcop al Eparhiei noastre.

PreasfințitulPărinte Episcop Vincențiu, gazda acestui eveniment, a mulțumit tuturorierarhilor prezenți pentru dragostea de a sluji astăzi împreună la pomenirea a7 ani de la trecerea la cele veșnice a vrednicului de pomenire EpiscopuluiDamaschin.

După SfântaLiturghie, soborul de ierarhi, împreună cu preoții prezenți au săvârșit slujbade pomenire a Episcopului Damaschin.

Evenimentul a fosttransmis online de către Agenția de Știri „Lăcașuri Ortodoxe” și poate fiurmărit și zilele următoare pe întreaga Rețea Informațională a EpiscopieiSloboziei și Călărașilor – www.sf-esc.ro [https://www.sf-esc.ro/] și www.lonews.ro [https://www.lonews.ro/] .