Articole

Denia Acatistului Bunei Vestiri - Transmisiune in direct

15 Apr 2016
08:59
Departamentul mass-media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor va informeaza ca, in aceasta seara, vineri, 15 aprilie 2016, in programul TV prezent in paginile noastre, veti putea urmari, incepand cu ora 17:00 (ora Romaniei), transmisiunea in direct a Slujbei Deniei Acatistului Bunei Vestiri, din Catedrala Episcopala din Slobozia.

Slujba va fi oficiata de Preasfintitul Parinte VINCENTIU, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, alaturi de preotii slujitori ai Catedralei.

Denia Acatistului Bunei Vestiri sau Slujba Imnului Acatist se oficiaza in fiecare an, vineri seara, in a V-a saptamana din Postul Sfintelor Pasti. Slujba Deniei Acatistului Bunei Vestiri este o slujba obisnuita de Utrenie, in timpul careia se citeste Acatistul Bunei Vestiri, in mai multe stari. Acatistul Bunei Vestiri este un imn de lauda inchinat Maicii Domnului, alcatuit din 24 de strofe (Icoase si Condace).

Transmisiunea live este efectuata, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Episcop VINCENTIU, de Departamentul mass-media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, cu sprijinul serviciilor specializate ale Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe si al preotilor slujitori.

Transmisiunea in direct poate fi urmarita in playerul TV prezent in toate paginile web ale protopopiatelor si bisericilor din eparhia noastra, care sunt incluse deja in reteaua informationala a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor.

Tot astazi, la orele diminetii, ati putut urmari transmisiunea in direct a Slujbei Sfintei Liturghii a Darurilor mai Inainte Sfintite, a Paraclisului Sfantului Ierarh Nectarie si a Slujbei Sfintirii Aghiazmei, din Catedrala din Urziceni.