Articole

18 aprilie 2012 – Procesiune pe străzile municipiului Slobozia

19 Apr 2012
08:12
Miercuri, 18 aprilie 2012, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, împreună cu toți preoţii Eparhiei noastre şi peste 10.000 de credincioşi au întâmpinat la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, orele 16:30, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Sfânta Mănăstire Neamţ.

După oficierea slujbei de Te Deum, toţi cei prezenţi au pornit într-o procesiune spre Mănăstirea „Sfinţii Voievozi”, important centru spiritual al zonei şi cel mai vechi monument de artă religioasă din Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor. Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului a fost depusă într-un baldachin spre închinare tuturor credincioşilor, alături de moaştele care străjuiesc Mănăstirea din Slobozia.

Pelerinajul a fost desfăşurat cu ocazia hramului Mănăstirii din Slobozia, „Izvorul Tămăduirii”.

Vineri, Preasfinția Sa va sluji Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor de preacuvioși părinți stareți, părinți consilieri ai Centrului Eparhial, preoți și diaconi din toată Eparhia noastră. Toți credincioșii sunt așteptați să se închine și să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Sfânta Mănăstire Neamţ, care va mai rămâne la Mănăstirea Slobozia până luni, 23 aprilie 2012, orele 10:00.