Articole

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu s-a întâlnit cu Principele Radu al României la Slobozia

11 Apr 2016
19:07
Luni, 11 aprilie2016, în municipiul Slobozia, la Centru Cultural „Ionel Perlea” s-a organizatun eveniment de o înaltă ținută, dar mai ales un eveniment istoric, găzduit deBiblioteca județeană Ștefan Bănulescu Ialomița și în colaborare cu EdituraCurtea Veche.

Alteța Sa Regală,Principele Radu al României a venit la Slobozia pentru a lansa două cărți:„Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal” și „Regalitatea astăzi”.

PreasfințitulPărinte Episcop Vincențiu a participat la acest eveniment de înaltă cultură șia felicitat pe Alteța Sa Regală, Principele Radu al României pentru cartealansată, dar și inițiativa autoritățilorlocale și județene pentru organizarea acestui eveniment.

Volumul „Regalitatea,astăzi” privește din perspectivă istorică și europeană atât situația monarhieica formă de guvernământ, cât și casa regală ca instituție. Cititorii pot afladin aceste pagini detalii inedite despre legăturile Casei Regale din România cucelelalte case regale din Europa și, de asemenea, despre cele mai importanteevenimente istorice care s-au petrecut în țara noastră, în ultimii 150 de ani –de când datează monarhia română.