Articole

Slujbă arhierească de Hramul Mănăstirii Chiroiu

25 Mar 2016
16:20
De sărbătoarea Bunei Vestiri,vineri, 25 martie 2016, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujitLiturghia Sfântului Ioan Gură de Aur unită cu Vecernia, la Mănăstirea Chiroiu,care și-a serbat hramul.

Sub protia Preasfinției Saleau slujit preacuviosul părintele Arhimandrit Rafail Mîţ, vicar eparhial, părințiiconsilieri Daniel Florin Enaşcu, Florin Ionescu și Nicușor – Silviu Dascălu,părintele Protopop Aurel Berbec, preacuvioşi părinţi stareţi din cadrulEpiscopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi un sobor de preoţi şi diaconi.

Cu această ocazie PreasfințiaSa a hirotonit preot pe diaconul Vasile Petre, pe seama parohiei Vlad Țepeș cuhramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, Protopopiatul Călărași, iar pe tânărulteolog Dorinel Necșulescu l-a hirotonit diacon.

Rugăciunile pentru sănătatearobului lui Dumnezeu Mihai I, Regele României, au fost rostite și la această laSfânta Liturghie.

Colecta pentru Fondul CentralMisionar a continuat și la acest popas duhovnicesc, unde credincioșii prezențiau dăruit din puținul lor pentru lucrarea socială a Bisericii Ortodoxe suma de951 de lei.

În cuvântul de învăţătură,Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor prezenţi, despre popasul duhovnicesc alBunei Vestiri în călătoria noastră spirituală a Sfântului și Marelui Post,despre începutul lucrării de mântuire a neamului omenesc, despre harul pe careDumnezeu ni-l dăruiește în această binecuvântată prăznuire pentru continuareacălătoriei spirituale în post și rugăciune. Preasfinția Sa a mulțumitcredincioșilor prezenți pentru generozitate în colecta făcută.

După slujba SfinteiLiturghii, a urmat slujba Parastasului, oficiată de Preasfințitul Părinte Vincențiu,atât pentru ctitorii, binefăcătorii cât și viețuitorii trecuți la Domnul, aisfintei Mănăstiri Chiroiu și preotul Alexandru Moțoc.

Întâistătătorul Eparhieinoastre, a vizitat șantierul de pictură de la Paraclisul cu hramurile SfântaCuvioasă Parascheva și Sfântul Alexandru, din incinta mănăstirii.

Sfânta Liturghie arhierească afost transmisă live pe internet prin Agenția de Presă „Lăcașuri Ortodoxe”.