Articole

Pe urmele marilor duhovnici

21 Mar 2016
14:53
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a fost organizat, în perioada 19 - 20 martie 2016, pelerinajul „Pe urmele marilor duhovnici”, pentru 35 de credincioşi ai Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului” din Slobozia, însoţiţi fiind de Arhid. Chiru Cristian-Ştefăniţă.

În prima zi a pelerinajului au fost vizitate Mănăstirile Govora, Bistriţa, Horezu şi Tismana. Pelerinii s-au închinat la moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie Decapolitul de la Bistriţa şi la moaştele Sfântului Cuvios Nicodim cel Sfinţit de la Tismana.

În oraşul Târgu-Jiu a fost făcut un popas, pelerinii vizitând cele trei componente sculpturale realizate de Constantin Brâncuşi care întregesc Ansamblul monumental fiind dispuse pe aceeaşi axă, orientată de la apus spre răsărit, sălăşluite de o a patra componentă numită Aleea Scaunelor.

În cea de-a doua zi, grupul de pelerini a vizitat Mănăstirile Lainici, Prislop şi Cozia. Cu binecuvântarea lui Dumnezeu, bucuria a fost deplină pentru cei prezenţi, închinându-se la moaştele Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici şi la mormântul Părintelui Arsenie Boca.

Scopul pelerinajul „Pe urmele marilor duhovnici” a fost acela de a intensifica rugăciunea și viața spirituală. Prin acest pelerinaj, credincioşii au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de la El, fiind astfel un act de asceză şi nevoință și o ofrandă de recunoștință.